Grijp jij deze kans?

Controller

0.8 fte

Servicebureau

Hoofddorp

Contact Informatie

Sandra van Houten

0612528765

hr@sopoh.nl

Download PDF

Wij hebben deze vacature

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Haarlemmermeer (SOPOH) telt 17 openbare basisscholen, waarvan één voor speciaal basisonderwijs en één voor internationaal onderwijs. Stichting Openbare Kantoortijden Scholen (SOKS) is de gelieerde organisatie voor kinderopvang met 6 locaties. De stichtingen kennen een overkoepelend servicebureau dat onder eindverantwoordelijkheid van het College van Bestuur valt. Op dit bureau zijn diverse medewerkers op verschillende vakgebieden werkzaam, zoals financiën, HR, kwaliteit ICT en huisvesting.

Wij zijn per direct opzoek naar een:

Controller (0.8 fte)

Het Servicebureau ondersteunt scholen en beschikbaar en haar bestuur bij het halen van de doelen. Voor de komende jaren heeft het bestuur een ambitieus Koersplan opgesteld. Deze strategie wordt  ondersteund door een professioneel, betrouwbaar en flexibel Servicebureau.

Als Controller ben je dé expert als het gaat om alles op het gebied van de financiële – en administratieve vraagstukken. Je draagt samen met je collega’s van het team Financiën zorg voor een juiste en betrouwbare administratie. De basis van deze administratie is belegd bij een extern administratiekantoor, waardoor de focus van deze functie ligt op rapportage en advies. Je draagt zorg voor de uitvoering van de planning & control cyclus (begroting en rapportages, tot jaarrekening).

Je bent tevens adviseur en sparring partner van de directeuren om hen met raad en daad bij te staan en te adviseren over hun begroting, budget en realisatie. Als adviseur voor directeuren voor financiële vraagstukken ben je benaderbaar, flexibel en vakkundig. Je verbindt het servicebureau met de scholen en bent in staat een meerwaarde te vormen door een goed evenwicht te hebben in collectieve belangen en maatwerk advies.
Samen met de senior beleidsadviseur bedrijfsvoering bereid je het financiële beleid van beide stichtingen voor. Je bent gericht op verbetering van processen.
Als controller maak je deel uit van het team bedrijfsvoering (circa 10 medewerkers) binnen het servicebureau en is de senior adviseur bedrijfsvoering je leidinggevende.
Het is een uitdagende functie in een dynamische omgeving en een gezellig team waarin je veel ruimte hebt voor eigen ideeën en doen van verbetervoorstellen.

Wat zijn de taken? De Controller:

 • Jij ziet toe op een correcte uitvoering van de gehele P&C cyclus.
 • Jij draagt zorg voor de financiële administratie, samen met collega’s en ondersteunt door een administratiekantoor.
 • Jij bent gesprekspartner en adviseur voor directeuren voor vraagstukken op het gebied van financiën, budgetten, etc.
 • Jij adviseert samen met de senior beleidsadviseur bedrijfsvoering het College van Bestuur over onder andere begroting, bekostiging, verbetering van (administratieve) processen en signaleert mogelijke risico’s voor beide stichtingen.

Welke eigenschappen worden verwacht?

 • Zelfstandige teamplayer
 • Accuraat en gestructureerd. Werkt planmatig
 • Doelgericht, deskundig, toekomstgericht
 • Flexibel, creatief, oplossend vermogen, doorzettingskracht
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk)

 Wat vragen wij:

 • Afgeronde HBO of WO-opleiding op het gebied bedrijfseconomie of financiën, of aantoonbaar expertise van dit vakgebied
 • Circa 5 jaar relevante werkervaring, dit is geen startersfunctie maar een goede vervolgstap.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving
 • Ervaring in of bij het onderwijs of in de publieke sector, op het gebied van administratie en/of P&C is een pré
 • Ervaring met Visma is een pré
 • Ervaring met het samenwerken met een extern administratiekantoor is een pré

Wij bieden:

Een zelfstandige functie in een enthousiast team. Volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Het primair onderwijs en kinderopvang is een uitdagende werkomgeving die volop in ontwikkeling is.

Salaris conform CAO PO, schaal 11 (max €4.971 per maand, inschaling aan de hand van ervaring). Contract voor 1 jaar, wat bij goed functioneren omgezet kan worden in een vast contract.

Vakantieregeling conform CAO PO. Telefoon(vergoeding), (dienst)reiskosten en laptop.

Aanvullende informatie:

Zin in een mooie vervolgstap in je carrière?
De vacature staat gelijktijdig open voor zowel interne als externe kandidaten. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Sandra van Houten (Senior Beleidsadviseur Bedrijfsvoering) via 06-12528765 (maandag tm donderdag). Jouw motivatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk en uiterlijk 17 januari 2022 via HR@sopoh.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op ons servicebureau in Hoofddorp in de laatste week van januari

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website: https://www.sopoh.nl/

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.