Voor de ouders

Waarmee kunnen wij u helpen?

SOPOH (Stichting Openbaar Primair Onderwijs Haarlemmermeer) verzorgt op 20 scholen eigentijds onderwijs, waarbij plezier in leren voorop staat. U kiest een school en maakt een afspraak met de directeur voor een intakegesprek. Hij/zij geeft antwoord op al uw vragen. Die specifieke antwoorden per school vindt u niet op deze site. Wel geven wij hieronder antwoord op een aantal specifieke regelingen die voor alle scholen hetzelfde zijn.  

Praktische Informatie

Op deze site geven wij u inzicht in de organisatie van onze stichting. Uw belangstelling zal vooral uitgaan naar onze scholen of kinderopvang. Op de betreffende overzichtspagina’s kunt u rechtstreeks doorklikken naar de school of opvang van uw keuze.     

Passend Onderwijs

Alle leerlingen moeten een plek krijgen op een school die past bij hun kwaliteiten en mogelijkheden. Deze vorm van onderwijs moet ervoor zorgen dat elk kind het beste uit zichzelf haalt. Onze scholen bieden daarom extra hulp aan leerlingen die dit echt nodig hebben.   

Vertouwenspersoon

Onderwijsinstellingen zijn sinds 1998 verplicht om een klachtenregeling ter beschikking te stellen. Deze regeling voorziet in een zorgvuldige behandeling van klachten ter bevordering van een veilig schoolklimaat. Deze regeling is er voor zowel leerlingen en hun ouders als personeelsleden van de school.